Bak Hauglum musikkprosjekt står vokalisten Petter Hauglum Bermingrud, gitaristen Kristian Gullåsen og produsenten/komponisten Inge Breistein. Hauglum har sin base i Bergen, og er et resultat av møtet mellom tre sterke musikalske personligheter: Bermingruds lyriske stemme med fokus på gode melodier og forankring i visekomposisjon. Produsenten/komponisten og bergenseren Inge Breisteins elektroniske verden, med fokus på lyddesign, teksturer og beats. Gullåsen er selve limet i gruppa, han legger gitarlinjer inspirert fra rocken, samt har fokus på temperatur, energi og helhet. På scenen består Hauglum av Kristian Gullåsen på gitar/elektronikk og Petter Hauglum Bermingrud på vokal/elektronikk/gitar. Bandet har allerede gitt ut en EP «Builders» i 2015, og jobber for tiden med å gi ut sitt andre EP «Follow» til høsten 2018.

Musikken kan beskrives som lyrisk kunstpop med både referanser til og influenser hentet fra elektronika, indierock, jazz og friimprovisasjon. Visjonen til Hauglum er å skape en liveuttrykk med kunnskap som improvisasjonsmusikere og med tydelig forankring i beatpoesi.

Hauglum henter inspirasjon fra mange hold, blant annet Radiohead, MEW, Madvillain, Beatgenerasjonen, Jon Hopkins og Beck sitt samarbeid med Dangermouse. EP-en er støttet av Stavanger Kommune og mastret hos Sonovo Mastering. Den ble gitt ut digitalt og er tilgengelig på iTunes, Spotify, Tidal og Amazon Music.

 

Lukk meny